Liberale studenten, verenigt u!

Een pleidooi voor het bestuurslidmaatschap van LVSV Hasselt

Het Liberaal Vlaams StudentenVerbond is dé studentenvereniging voor hogeschool- of universiteitsstudenten die geïnteresseerd zijn in politiek en het liberalisme. Met afdelingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Hasselt weegt het LVSV zwaar door op de beeldvorming van het liberale antwoord op de maatschappij van morgen.

Gesteund op een traditie die teruggaat tot 1930 slaagt LVSV er in, los van de academische verplichtingen, de politiek-filosofische, economische en ideologische interesses van menig student aan te wakkeren, met vaak mooie verdere beroepsloopbanen tot gevolg. De activiteiten zijn enorm divers, gaande van lezingen, discussieavonden en debatten door de meest vooraanstaanden in het vakgebied (toppolitici, professoren, ambassadeurs,…) tot nationale en internationale seminaries. Ook het studentikoze wordt uiteraard niet uit het oog verloren.

Onze Hasseltse afdeling is nu twee lentes jong en kan er prat op gaan naam gemaakt te hebben. Geanimeerde openingsdebatten, drukbezochte gespreksavonden, ontspannende cinemabezoeken, leerrijke vormingsavonden en een felbevochten studentendebat zorgden ervoor dat ook in Limburg het liberalisme op een consequente manier kon uitgedragen worden. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder een gemotiveerd bestuur.

Kan je jezelf terugvinden in fundamentele principes zoals respect voor het individu, democratie, vrijemarkteconomie, sociale rechtvaardigheid en gelijkheid van kansen en ben je daarnaast ook een teamspeler, gemotiveerd en ambitieus, dan is er zeker een plaatsje vrij in het bestuursteam van LVSV Hasselt! Interesse? Neem dan voor 6 mei ’11 contact op met de voorzitter door een mailtje te sturen naar gilbert.nijs[at]lvsvhasselt.be, of benader ons via Twitter (@lvsvhasselt) of Facebook (LVSV Hasselt).

Comments are closed.