09-05-2012 LVSV Hasselt goes Brussels

Bezoek aan Kamer, Senaat en Vlaams Parlement

Op woensdag 9 mei 2012 gaat LVSV Hasselt naar Brussel!

Niet-leden en leden van andere afdelingen (afspraak aan de ingang van Federaal Parlement) zijn ook van harte welkom.

Aangezien we tijdig moeten reserveren om deze activiteit mogelijk te maken (zie onderstaande planning) zouden de deelnemers voor 28-03 ingeschreven moeten zijn! Dit kan door een mail te sturen (met Naam, Adres en Geboortedatum) naar ellen.colson@lvsvhasselt.be.

Degenen die niet in het bezit zijn van een Rail- of Go-pass mogen dit ook laten weten (samen met bovenstaande gegevens). Dan kopen wij een of meerdere Go-passen aan zodat de hele groep aan een voordelig tarief (10€) naar Brussel en terug kan reizen zonder een volledige pass aan te moeten kopen.

Planning:
afficheWe spreken af aan de hoofdingang van de Uhasselt om 7u30. Wanneer iedereen is aangekomen verplaatsen we ons richting station Hasselt (eventueel met auto’s van de bestuursleden) om daar de trein naar Brussel te nemen.

Nadat we daar veilig aangekomen zijn moeten we een kwartiertje wandelen tot aan Kamer en Senaat. We starten onze uitstap hier met een rondleiding van ongeveer anderhalf uur onder begeleiding van een erkende gids. Wanneer dat afgelopen is begeven we ons richting Vlaams Parlement, waar we de (na)middag zullen doorbrengen. Het is voorzien dat we daar ‘s middags eten.

Verder zal Peter Reekmans (LDD) ons daar ontvangen en uitgebreid rondleiden. (commissiezalen bezoeken, plenaire vergadering bijwonen, etc.) Naderhand gaan we in het mooie Brussel een hapje eten, kwestie van de avondspits te ontlopen.

Hopelijk tot dan!

Comments are closed.