Blauwe dinsdag : Marc De Vos – Ongelijkheid

Web

Sporadisch duiken in kranten en online media berichten op die ons wijzen op de toenemende economische ongelijkheid binnen de maatschappij.  De polarisatie “arm” en “rijk” is brandend actueel en houdt menig politici en academici bezig. Zo ook bijvoorbeeld Piketty die van zijn werk over ongelijkheid een bestseller wist te maken.

Nochtans ziet niet iedereen ongelijkheid als een onheilspellend iets.  Marc De Vos neemt in zijn nieuwe boek “ongelijk maar fair” een merkwaardig standpunt in.  Het boek, dat vele waarheden over ongelijkheid afvalt en veel verworven claims in vraag stelt,  presenteert een alternatief wereldbeeld over ongelijkheid.  Volgens professor Marc De Vos (Ugent, itinera en VUB) vormt ongelijkheid geen probleem.  Een sterk standpunt dat hij op dinsdag 17 november komt verdedigen.

Professor De Vos doceert arbeidsrecht aan de UGent en VUB en directeur van het Itinera Instituut. Hij studeerde rechten aan de UGent (’93) en ULB (’94). In die periode was hij actief bij LVSV Gent, waar hij in het academiejaar ’91-’92 de voorzittersfunctie opnam. In 2000 doctoreerde aan de UGent en Harvard University (2000). Zijn onderzoek focust op Belgische en Europees arbeidsrecht.

Locatie : ‘t Borrelhuis Hasselt
Witte nonnenstr. 28

Tijdstip : 19u45

Facebook evenement.

Comments are closed.