Blauwe dinsdag met Prof. dr. Herman Matthijs – De Amerikaanse verkiezingsstrijd

Web

8 november 2016, op die dag kennen we de nieuwe president van het machtigste land ter wereld, de USA. Eén zaak staat vast, Barack Obama zal na acht jaar het Witte Huis verlaten en plaats ruimen voor een nieuwe president.

Bij de democraten dient Hillary Clinton enkel af te rekenen met Bernie Sanders als tegenstander. Op hetzelfde moment lijkt men bij de republikeinen meer verdeeld dan ooit. Met maar liefst 16 kandidaten in de running is het lang niet duidelijk wie uiteindelijk naar voor zal komen als nummer één. Momenteel lijkt de strijd bovendien gekaapt door het fenomeen Donald Trump, die de afgelopen maanden steeds populairder werd met steeds controversiëlere uitspraken. Maakt hij werkelijk kans of wordt het een strijd Bush tegen Clinton? Staat er uit libertarische hoek, een nieuwe Ron Paul klaar?

Prof. dr. Herman Matthijs doceert Openbare Financiën aan de Vrije Universiteit Brussel, en was in die rol al regelmatig te gast bij LVSV. Om de 4 jaar maakt hij ook tijd om zijn visie te geven over de Amerikaanse politiek, waar hij in 2012 het boek ‘Van Colombus tot heden’ over schreef. Op woensdag 28 oktober legt hij ons uit wat we het komende jaar mogen verwachten in de ‘Race to the White House’. Tot dan, in ’t Borrelhuis te Hasselt!

Meer informatie : Facebook Event

 

Comments are closed.