Jongerenpamflet actie, een verslag

LVSV Hasselt nam afgelopen maandag, 30 januari 2012, deel aan de jongerenpamflet actie waartoe opgeroepen was op Facebook. Drie van onze bestuursleden (Roel Van Eetvelt, Matthias Vandyck en Bob van der Vleuten) vertrokken samen met Michel Beuls (een lid van Jong VLD) om 13u30 op de UHasselt, op zoek naar stakingspiketten. Bedoeling was om daar het jongerenpamflet uit te delen en een liberale boodschap te verkondigen.

ABVV gesloten

Bij ABVV: "Dit kantoor zal gesloten zijn op 30 januari"

Echter bleek maandag 30 januari een koude en besneeuwde dag te zijn en dus waren er in de namiddag nog maar weinig stakingspiketten te bespeuren in Limburg. De groep trok daarom eerst naar het grote ABVV-kantoor aan de Hasseltse ring, in de hoop hier vakbondsleden te ontmoeten. Echter blijkt het dat er ook bij het syndicaat niet gewerkt wordt tijdens een stakingsdag. Bij de buren, het gebouw van Voka, werden de jongeren echter wel hartelijk ontvangen en kregen ze een tasje koffie aangeboden. Een Senior stafmedewerker wist hen ook mee te delen waar zij nog piketten zouden kunnen vinden. Een van de plaatsen op de lijst was een industriedomein in Houthalen. De groep sprak af naar daar af te zakken en verwittigde ook Jong VLD voorzitter Frederick Vandeput. Hij wist ook TV Limburg te contacteren.

Discussie bij ACV stakers

In gesprek met ACV militanten

Aangekomen in Houthalen, troffen de jongeren een stakingspiket van de Algemene Christelijke Vakbond aan. Ze werden er vriendelijk ontvangen. Het pamflet werd overhandigd aan de stakers, die het met enige scepcis doornamen en een inhoudelijke discussie aangingen. Ook ACV had een pamflet en dit werd op zijn beurt in ontvangst genomen door de leden van LVSV Hasselt. De discussie met de stakers duurde een klein uur en was van inhoudelijke aard met een sterk gevoel van wederzijds respect. Hoewel wij vaak beelden zien van de woeste rode stakers, werd dit beeld volledig te niet gedaan door de mensen van ACV. Dat is zeker het vermelden waard.

Hoewel de initiƫle bedoeling was zo veel mogelijk pamfletten te verspreiden, kijkt LVSV Hasselt toch terug op een productieve namiddag gezien de weersomstandigheden en grote afwezigheid van stakingspiketten.

De actie genoot, mede dankzij Frederick Vandeput, ook van een klein beetje media-aandacht op TV Limburg.

Comments are closed.