Over afscheid nemen, vers bloed, ambities en activiteiten

Mijn moeder heeft altijd tegen mij gezegd dat ik eerst de vervelende taken moest afwerken om daarna ten volle te kunnen genieten van de leuke dingen des levens. Wie ben ik nu om de raad van mijn moeder in de wind te slaan?

Het is met spijt in het hart dat LVSV Hasselt afscheid neemt van enkele trouwe bestuursleden. Eén voor één waren zij medeverantwoordelijk voor het succes van deze afdeling het afgelopen werkingsjaar. Zonder hen zal alles er volgend jaar heel anders uit gaan zien. Sta mij toe ze even op een rijtje te zetten:

 • Roel Van Eetvelt: De eeuwige rots in de branding.
 • Bob van der Vleuten: De schrik van menig vakbondsvoorzitter.
 • Gilbert Nijs: De verpersoonlijking van de alom gekende Duitse “Gründlichkeit”.
 • Matthias Vandyck: De “Hartstochtelijke heraut van LVSV Hasselt”, altijd enthousiast en altijd daar wanneer er plezier gemaakt wordt.
 • Sabina Nasirova: Het beste ‘exportproduct’ van LVSV Hasselt! Ze stap namelijk over naar LVSV Antwerpen en kreeg daar reeds de functies van Secretaris en PR-verantwoordelijke. 
 • En natuurlijk de aspiranten die ik spijtig genoeg niet zo goed heb leren kennen: Giel Sillen; Anne Wils en Julie Strauven.

We moeten hier wel de befaamde woorden van Marco Borsato in ons achterhoofd houden: “Afscheid nemen bestaat niet.” Ook al maken zij vanaf dit jaar geen deel meer uit van het bestuur, ik ben er zeker van dat onze paden nog zullen kruisen.

“Ok, dat was het minder leuke deel, wat zijn dan de leuke dingen die we te horen gaan krijgen?” hoor ik jullie al zeggen.

Wel, sta mij toe om met trots het nieuwe bestuur voor te stellen!

 • Glenn L’hoëst zal als kersvers ‘Voorzitter’ alles in goede banen leiden.
 • Ellen Colson & Bram Bogaerts zullen hem in deze taak ondersteunen als ‘Ondervoorzitters‘, dit terwijl zij ook nog eens verantwoordelijk zijn voor respectievelijk ‘PR & Communicatie’ en ‘Sponsoring’. 
 • Mitch Feyen zet op zijn beurt zijn taak van vorig jaar verder als ‘Secretaris’.
 • Niels Appermont neemt de fakkel over van Bob en zal de functie van ‘Politiek Secretaris’ op zich nemen. 
 • “Samen staan we sterk!” zullen Pierre Caron en Dries Smeets gedacht hebben, daarom dat zij dit jaar de ‘Penningmeesters’ zijn.
 • Siedse Willems zal u op zijn beurt versteld doen staan met de feilloos georganiseerde ‘Activiteiten’.
 • Spreekt iemand u aan met de vraag of u misschien lid zou willen worden van LVSV Hasselt? Dan is de kans zeer groot dat u Sander Vandevenne voor u hebt staan, dit aangezien hij verantwoordelijk is voor de ‘Ledenwerving’. 
 • Frederick Meynen zal als bestuurslid te allen tijde ter beschikking staan van de bovengenoemde personen, een echt manusje van alles dus. 
 • Mijn rol in dit alles? Die zal op het einde van deze tekst wel duidelijk worden.

“Die uitgebreide voorstelling is allemaal goed en wel, maar wat gaan jullie nu allemaal doen?”

Dit nieuwe, erg gemotiveerde, bestuur is vastberaden om van volgend werkingsjaar, ons eerste Lustrum-jaar, een topjaar te maken. We hopen dat jullie, de (ere)-leden, ook volgend jaar weer met ons in dit avontuur zullen stappen en ons zullen steunen in onze nieuwe, grote projecten. Ik kan jullie persoonlijk garanderen dat jullie niet teleurgesteld zullen worden!

Verder zal dit ronduit prachtige bestuur u, net als voorgaande jaren, voorzien van de broodnodige dosis liberalisme. Hoe gaan wij dat doen? In de vorm van lezingen door (internationale) sprekers, debatten met prominente politici in de hoofdrol, filmavonden en dergelijke meer. Natuurlijk zijn wij ook aanwezig op diverse sociale media, en hebben we een eigen website, zodat u te allen tijde op de hoogte bent van nieuwe activiteiten en de publicaties van ons bestuur.

Is uw dosis liberalisme dan nog steeds te klein, u wilt meer? Vreest niet, “De Vrije Veer” vult dat tekort in (ook online beschikbaar). Een blad boordevol columns, opiniestukken en nog veel meer. Ook hier zijn we plan vernieuwingen door te voeren. Heeft u door omstandigheden een activiteit gemist? Wil u erg graag een bepaald boek lezen, maar vindt u de  tijd er niet voor? Geen nood, u leest verslag in de “Vrije Veer” en u kan weer perfect meepraten met uw andere liberale kompanen.

Rest mij enkel nog het aanprijzen van de 2 schitterende slotactiviteiten die op de agenda staan. Op 21 mei, vanavond, ontvangt LVSV Hasselt Steven De Smet voor een uiteenzetting omtrent zijn visie op de politie. De hoofdcommissaris bij de Gentse politie zal dan ook nader verklaren in welke richting de politie moet evolueren. Meer info: Facebook Event

Ten slotte is het op 27 mei de beurt aan de heer Joseph Asselbergh om u wegwijs te maken in de Vrijmetselarij. LVSV Hasselt schuwt de taboe niet en gunt u een blik achter de schermen van dit, voor velen, mysterieus fenomeen. Meer info: Facebook Event

      –

Wesley Mijngheer

Uw liberale kruisvaarder van het geschreven woord.

Comments are closed.